86% van de Nederlanders heeft inmiddels een smartphone en 75% van al het internetverkeer is afkomstig van mobiele apparaten. Crowdtech vindt het logisch om aan te sluiten op deze ontwikkeling. Daarom zet Crowdtech in op mobiel en heeft Crowdtech de Research App ontwikkeld.
Onderzoek via de Research App
De 'Crowdtech Research App' is een app die je op de mobiele telefoon kunt plaatsen. De app pusht berichten zodra een deelnemer in aanmerking komt voor een onderzoeksopdracht. De Research App maakt gebruik van alle voordelen van een smartphone: zo kun je nu meten in het moment of op een specifieke locatie een opdracht instellen zoals maken van een foto. Maar er zijn meer voordelen.
De voordelen
- Door gebruik van push-berichten: snellere en hogere respons;
- Door in het moment te meten is de data relevanter;
- Live resultaten inzien;
- App in (panel)huisstijl ingericht;
- Geschikt voor een keur aan onderzoeksmethoden zoals dagboekonderzoek, korte polls en co-creatie;
Koppeling met Panel of Community
De Crowdtech Research App sluit naadloos aan op het Crowdtech Research Platform waardoor het eenvoudig te combineren en te koppelen is met een panel of community. Door hun grote betrokkenheid zijn panelleden veelal bereid om de Research App te downloaden.
HEMA
Voor HEMA is de Research App gebruikt om op enkele pilot locaties te meten wat klanten van de winkels vonden. Op twee manieren konden zij vervolgens deelnemen aan het onderzoek, namelijk via I-beacons die in de winkel hingen die gekoppeld waren aan de Research App en via push-berichten op de App. “Een hoge en snelle response met push-berichten” en “klanten vonden het jammer dat de pilot was afgelopen!”, waren de reacties van HEMA na afloop van het onderzoek.
Persgroep
De Persgroep heeft in combinatie met hun community de Crowdtech Research App ingezet. Via de 'Persgroep Community' werd over enkele onderwerpen gediscussieerd. Met behulp van de Research App werd daar vervolgens in een geselecteerde groep dieper op in gegaan.
