ISO 27001

Crowdtech behaalt ISO-certificaat voor databeveiliging

Na eind 2016 het ISO-certificaat voor kwaliteitsmanagement van marktonderzoek te hebben behaald is Crowdtech nu ook ISO-27001 gecertificeerd. Het nieuwe ISO-certificaat geeft opdrachtgevers de garantie dat Crowdtech haar processen voor databeveiliging volgens de hoogste Internationale norm heeft ingericht.   

Jaarlijkse penetratietest 

Eén van de eisen om voor het ISO-27001 certificaat in aanmerking te komen is dat Crowdtech periodiek een penetratietest doet. Marthijn van den Heuvel (Security Officer) legt uit wat zo’n test behelst: “Wij huren één keer per jaar een extern bureau in die gaat trachten in onze systemen te komen om te kijken hoe goed we beveiligd zijn. Via onze software en servers onderzoeken zij of er openingen te vinden zijn waardoor zij bij onze data en die van onze opdrachtgevers kunnen komen. Omdat wij zelf software ontwikkelen is een penetratietest een belangrijk hulpmiddel om inzicht te krijgen in de beveiliging van deze software”.

Vier tot zes keer per jaar onderzocht

De penetratietesten hebben de afgelopen jaren slechts kleine verbeterpunten aan het licht gebracht. Marthijn: “uit een penetratietest komen altijd verbeterpunten, maar daar zijn wij eigenlijk alleen maar blij mee want zo kunnen we onze processen rondom de databeveiliging nog beter organiseren". Dat is ook wat ISO van Crowdtech verlangt.  Maar waar ISO ‘slechts’ een periodieke penetratietest voorschrijft laat Crowdtech zich wel 4 tot 6 keer per jaar onderzoeken. “Dat komt omdat sommige van onze opdrachtgevers een penetratietest bij ons willen uitvoeren voordat ze klant worden,” vertelt Marthijn die dit een goede zaak vindt “Ook hier worden we alleen maar beter van”.   

Ook personeel wordt getraind

Een ander onderdeel van de ISO-27001 certificering beslaat de training van personeel. Marthijn: “Niet techniek maar mensen zijn vaak de zwakste schakel in (data)beveiliging. Daarom trainen wij onze mensen regelmatig. We leren ze o.a. dat ze bestanden moeten versleutelen, computers moeten locken, nooit zomaar bestanden moeten toesturen en geven ze daarnaast nog veel meer richtlijnen om veilig om te gaan met data. Iedereen die bij ons werkt weet hoe ze moeten omgaan met persoonsgegevens. Ook dat draagt bij aan een zo optimaal mogelijke beveiliging van onze data en die van onze opdrachtgevers”. 

Melvin-B-crowdtech-n.jpg

Meer informatie


Melvin Bechan

m.bechan@crowdtech.com
×

Survey

Met Crowdtech Survey maakt u intelligente, intuïtieve, visuele online vragenlijsten. Geavanceerde routings, CRM data koppelen aan onderzoeksdata en realtime resultaten op een mooi dashboard het kan met Survey.


Lees alle cases en nieuws over Survey
×

Over ons

Crowdtech ontwikkelt en levert technologie voor marktonderzoek. Het Crowdtech Research Platform is een all-in-one oplossing voor zowel kwalitatief als kwantitatief online onderzoek. Meer dan 300 organisaties maken gebruik van de technologie van Crowdtech.


Lees alle cases en nieuws over Over ons
×

Connect

Met Connect wordt Crowdtech technologie aan een ander systeem gekoppeld zoals bijvoorbeeld Crowdtech Survey aan een CRM-systeem of database. Door geautomatiseerde gegevens-uitwisseling wordt rijkere data gegenereerd, het bespaart tijd en voorkomt fouten.


Lees alle cases en nieuws over Connect
×

Dialogue

Dialogue is voor kwalitatief onderzoek. Community- of panelleden nemen deel aan discussies, chats en polls. Op visuele en intuïtieve wijze geven zij waardevolle inzichten.


Lees alle cases en nieuws over Dialogue