Hema beacons

Pilot met beacons en de Research App

Behoefte

HEMA wilde de mening peilen van klanten in haar nieuwe pilot stores: Op een eigentijdse wijze die heel dicht op het moment van het winkelbezoek meet. 

Aanpak

Voor dit onderzoek is de Research App ingezet. Alle deelnemer hebben deze op hun telefoon gezet. Daarnaast zijn er I-beacons opgehangen in winkels. Op het moment dat klanten met de Hema Research App de winkel bezochten kregen zij na een paar minuten een notificatie om deel te nemen aan het onderzoek. Zo konden wij voor HEMA de meest pure ervaring van hun klanten meten. Uiteraard in een kort onderzoek met gevisualiseerde vragen en speelse technieken.

Voor HEMA werd hiertoe per vestiging een mobile panel opgezet van 200 leden. Panelleden werden in de winkel zelf geworven en gevraagd om voor een periode van vier maanden mee te doen. Daarvoor werd een vergoeding in het vooruitzicht gesteld. De Hema Research App, volledig in de HEMA huisstijl, kon ter plekke worden gedownload. Zo was men onmiddellijk gereed om mee te doen met onderzoek.

Inzichten

Het onderzoek leverde HEMA op regelmatige basis de nodige actuele inzichten op. Ook Crowdtech heeft inzichten verkregen om de technologie te kunnen doorontwikkelen.   

"We kregen een hoge en snelle response met push-berichten” en “klanten vonden het jammer dat de pilot was afgelopen!”, waren enkele reacties van medewerkers van HEMA na afloop van de pilot.

Melvin-B-crowdtech-n.jpg

Meer informatie


Melvin Bechan

m.bechan@crowdtech.com
×

Community

Met Crowdtech Community nemen community- of panelleden op een online platform deel aan discussies, chats, polls en survey's. Op visuele en intuïtieve wijze geven zij waardevolle inzichten.


Lees alle cases en nieuws over Community
×

Research App

De Crowdtech Research App toont een deelnemer een bericht als er een onderzoeksopdracht is. Dit kan zijn een survey, een online discussie of foto/video opdracht. Met de Research App is het mogelijk in het moment of op specifieke plaats uit te nodigen: dit geeft feedback in het moment en een hoge response.


Lees alle cases en nieuws over Research App
×

Dialogue

Dialogue is voor kwalitatief onderzoek. Community- of panelleden nemen deel aan discussies, chats en polls. Op visuele en intuïtieve wijze geven zij waardevolle inzichten.


Lees alle cases en nieuws over Dialogue